Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

København, den 19. januar 2006

Sagsnr.: 5091

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har  i skrivelse af 11. januar 2006 udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 39 i forbindelse med udvalgets behandling af lovforslag L 62 (forslag til ændring af lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække):

 

Spørgsmål 39:

 

”Påtænker regeringen en tilsvarende ændring af Miljøministeriets husdyrgødningsbekendtgørelse således, at der sker en samordning med harmonireglerne?”

 

Svar:

 

Miljøministeriet har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Regeringen besluttede i juni 2005, at afbrænding af fiberfraktionen skal gøres lovlig. Miljøministeren vil som følge heraf ændre husdyrgødningsbekendtgørelsen, således at afbrænding af fiberfraktionen fra husdyrgødning tillades på vilkår fastsat i bekendtgørelsen. Stillingtagen til om det skal tillades at afbrænde andre former for husdyrgødning, afventer resultatet af den iværksatte analyse af fordele og ulemper ved afbrænding af øvrige dele af tørstofholdig husdyrgødning.

 

Det er regeringens holdning, at gevinsten forbundet med anvendelse af ny teknologi skal tilfalde både erhvervet og miljøet. Når resultatet af arbejdsgruppens seneste analyse foreligger, vil der blive taget stilling til konkrete ændringer, der skal foretages af husdyrgødningsbekendtgørelsen.”

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

                                                                                                        /  Anni Kær Pedersen                 Â