Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 16 af 2. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om juridisk rådgivning (L 65).

 

Spørgsmål:

 

          ”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 1/3-06 fra Dansk Landbrug, jf. L 65 – bilag 13?”

 

Svar:

 

1. Dansk Landbrug anfører i sin henvendelse til udvalget bl.a., at det fremsatte lovforslag opstiller en række nye krav for den erhvervsmæssige virksomhed med juridisk rådgivning, som medfører et unødigt omfattende bureaukrati.

 

Dansk Landbrug anfører endvidere, at der allerede i dag ydes juridisk rådgivning af en lang række rådgivere, f.eks. revisorer, landinspektører, ejendomsmæglere og rådgivere tilknyttet interesseorganisationer, herunder bl.a. juridiske rådgivere i Dansk Landbrugs foreninger. Dansk Landbrug finder, at lovforslaget for alle disse rådgivere vil kunne medføre en unødvendig besværliggørelse af udøvelsen af deres hidtidige erhvervsmæssige rådgivning og samtidig skabe ubalance i konkurrencen til fordel for advokater og pengeinstitutter.

 

Justitsministeriet kan henvise til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 10 og til ændringsforslag nr. 1, hvorefter anvendelsesområdet for lovforslaget foreslås begrænset til forbrugerforhold. Dette forslag vil efter Justitsministeriets opfattelse imødekomme de indvendinger imod lovforslaget, som bl.a. er kommet til udtryk fra Dansk Landbrugs side.

 

2. Dansk Landbrug anfører endvidere, at det vil være naturligt at udsætte den videre behandling af lovforslaget, indtil der foreligger en betænkning fra det af Justitsministeriet nedsatte advokatudvalg.

 

Justitsministeriet kan i den forbindelse henvise til besvarelsen af 28. februar 2006 af spørgsmål nr. 11 fra udvalget vedrørende lovforslaget.

 

Som anført i besvarelsen er det fortsat Justitsministeriets opfattelse, at lovforslaget kan færdigbehandles uden at afvente resultatet af Advokatudvalgets arbejde.