Til Folketingets Skatteudvalg L 77 - forslag til lov om Forslag til lov om ændring af ligningsloven. (Afska  f- felse af hensættelsesafgiften). Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørg  smål nr. 14 og 16 af 11. januar 2006. (L 77) Kristian Jensen /  Niels Andersen j.nr. Dato :
Spørgsmål: 14 Kan ministeren bekræfte, at netop de i lovforslaget omfattede pengeinstitu  tter, der er børsnoterede, er store brugere af reglerne om gratisaktier i Ligningslovens § 7, stk. 1, nr. 2 og medarbejderobligationer i Ligningslovens § 7, stk. 1, nr. 3? Svar: Det bemærkes indledningsvist, at jeg ved besvarelsen har forudsat, at det er re  g- lerne i ligningslovens § 7 A, stk. 1, nr. 2 og 3, der spø rges til og ikke, som anført i spørgsmålet, ligningsl  ovens § 7, stk. 1, nr. 2 og 3. Det kan hverken be- eller afkræftes hvorvidt de i lovforslaget omfattede pengei  n- stitutter, der er børsnoterede, er større brugere af reglerne om gratisaktier i li  g- ningslovens § 7 A, stk. 1, nr. 2 og medarbejderobligationer i ligningslovens § 7 A, stk. 1, nr. 3 end andre virksomheder, da der ikke foretages systematisk regi- strering af disse oplysninger. Jeg er generelt tilhænger af, at der tilvejebringes størst mulig viden om de fo   r- skellige ordninger på Skatteministeriets område, herunder natur  ligvis også om medarbejderaktier og – obligationer omfattet af ligningslovens § 7 A. Der er således allerede i Skatteministeriet iværksat overvejelser om, hvorvidt det er muligt at foretage en samlet opgørelse af omfanget af disse ordninger på ba  g- grund af det indsendte materiale efter ligningslovens § 7 A. Overvejelserne er ikke afsluttet, da det blandt andet er nødvendigt at foretage en vurdering af, hvordan behandlingen af de indsendte oplysninger i givet fald kan tilrettelægges, og hvad dette vil betyde ressourcemæ  ssigt. Jeg kan dog oplyse, at SKAT, Store Selskaber – Kontrol har udvalgt 10 af de største pengeinstitutter og undersøgt, om disse har brugt reglerne. 5 ud af de 10 undersøgte pengeinstitutter har indsendt oplysninger om, at de har anvendt re g- lerne i ligningslovens § 7 A, stk. 1, nr. 2 og 3, inden for de seneste tre indkomst- år. Spørgsmål 16: Da der ikke foreligger pålidelige oplysninger om omfanget af or dninger med gratisaktier og medarbejderobligationer i regeringens rapport om frynsegoder, anmodes ministeren om at oplyse omfanget af disse ordninger for pengeinstitut- terne for 2004 på grundlag af indberetningen fra pengeinstitutterne til de skatt e- ansættende myndigheder efter reglerne i ligningsl  ovens § 7 A, stk. 5. Hvis der ikke findes tilgæ  ngelig statistik herom, anmodes der om, at de pågældende o lysninger bliver samlet for de 10 største pengeinstitu tter.
2 Svar: Der foreligger, som nævnt under besvarelsen af spørgsmål 14, ingen tilgæ ngelig statistik herom. Som tidligere oplyst har 5 af de 10 undersøgte pengeinst itutter, gjort brug af reglerne. Af disse 5 pengeinstitutter har 4 indsendt oplysninger om, at der er tildelt deres medarbejdere gratisaktier eller gratis medarbejderobligatio- ner i indkomståret 2004.