Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

14. marts 2006

 

 

Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 11 og 12 (L 96 - bilag    ), Forslag til lov om ændring af lov om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 2. marts 2006.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 11 og 12

(L 96 - bilag   ), Forslag til lov om ændring af lov om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter

Skrivelse af 2. marts 2006

 

Svar til Folketingets kulturudvalg fra kulturministeren.

 

 

Spørgsmål nr. 12:

 

"Hvordan vil ministeren sikre, at der bliver en opfølgning på gratis abonnementsordningen i dette lovforslag, idet man kan være nervøs for, at udviklingen vil bevirke, at en abonnent ikke aktivt vil kunne tilkendegive, at vedkommende ønsker at abonnere på en gratis avis?"

 

Svar:

Det vil blive fastsat i bekendtgørelse, at der ved et abonnement forstås en aftale mellem abonnent og udgiver, der frit kan opsiges af abonnenten i den forstand, at abonnementet ikke er knyttet til andre relationer – f.eks. foreningsmedlemsskab – mellem abonnenten og udgiveren. Eksistensen af et abonnementsforhold forudsætter, at abonnenten aktivt fornyr sit abonnement mindst én gang om året.

 

Dette gælder uanset, om der er knyttet betaling til abonnementet eller ej. Det vil desuden være en forudsætning, at abonnementstegningen kan dokumenteres over for Biblioteksstyrelsen. Dokumentationen vil for eksempel kunne bestå i et udtræk fra udgiverens abonnementsregister. Det vil i øvrigt fremgå af bekendtgørelsen, at oplysningerne på ansøgningsskemaet vil skulle afgives på tro og love. Udgiveren skal endvidere i forbindelse med regnskabsaflæggelse fremsende dokumentation for antallet af abonnenter og eksemplarer distribueret i Danmark, samt dokumentation for de samlede udgifter ved denne distribution. Dokumentationen skal være underskrevet af udgiverens revisor.