Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 15 af 28. februar 2006 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (L99).

Text Box: Marts 2006

Vores sag
6620-0004


Spørgsmål nr. 15:

Hvordan vil regeringen kontrollere om loven bliver overholdt, og hvordan vil regeringen evaluere loven?

 

 

Svar:

 

Pligten til at udarbejde kønsopdelt lønstatistik påhviler efter L 99 den enkelte arbejdsgiver, mens virksomhedens samarbejdsudvalg er tildelt en central rolle for det videre ligestillingsarbejde. Det vil derfor også naturligt være samarbejdsudvalget, der i første række påser, at loven overholdes. Jeg skal i øvrigt ang. kontrolmulighederne henvise til mit svar på spørgsmål 10.

 

Med hensyn til evaluering vil loven som al anden lovgivning blive evalueret løbende. Vigtigt er det dog, at den kønsopdelte lønstatistik er ment som et værktøj for virksomhedernes ligestillingsarbejde, og derfor er det i overensstemmelse med samarbejdstanken, at evalueringen af virksomhedernes ligestillingsarbejde skal foregå i samarbejdsregi.

 

Endelig skal beskæftigelsesministeren og ligestillingsministeren hvert tredje år udarbejde en redegørelse om indsatsen for at opnå ligeløn mellem mænd og kvinder. Denne redegørelse kommer bl.a. til at indeholde en opdatering af lønforskellene mellem kvinder og mænd på arbejdsmarkedet og af de tagne initiativer fra central side, herunder evt. forslag til nye initiativer.