Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 35 af 4. maj 2006 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (L 99).

Text Box: Maj 2006

Vores sag
6620-0004


Spørgsmål nr. 35:

Ministeren anmodes om teknisk bistand til at udarbejde ændringsforslag der indebærer, at alle virksomheder med mindst 10 ansatte - skal udarbejde en redegørelse som nævnt i den foreslåede § 5a, stk. 4 suppleret med et ligestillingsregnskab.

 

Svar:

Når L 99 omfatter alle virksomheder med mindst 35 ansatte, skyldes det, at disse virksomheder i forvejen er forpligtet af regelsættet om information og høring af medarbejderne. Også efter dette regelsæt er antallet på mindst 35 ansatte afgørende, jf. § 2 i lov om information og høring.

 

Disse virksomheder vil altså have et formelt samarbejdsforum, hvor den kønsopdelte lønstatistik eller ligelønsredegørelsen skal behandles. Virksomhedens samarbejdsudvalg er således tildelt en central rolle i arbejdet og i opfølgningen på den kønsopdelte lønstatistik eller ligelønsredegørelsen.

 

Virksomheder med 10 ansatte vil omvendt ikke være omfattet af regelsættet om etablering af samarbejdsudvalg. Det er derfor ikke muligt inden for rammerne af lovforslaget at udarbejde et ændringsforslag, der omfatter virksomheder med mindst 10 ansatte.