Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L    119 og L 120 – Forslag til Lov om et indkomstregister og Forslag til lov om ændring af forskellige love (Konsekvensændringer som følge af lov om et indkomstregister).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 10 af 30. januar 2006.

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  K.-H. Ludolph


Spørgsmål 10:

Kan ministeren forklare, hvem der præcis henvises til med formuleringen om, at ”andre kan uden for i § 6 nævnte tilfælde få terminaladgang til indkomstregistret” i § 7, stk. 1?

 

Svar:

For at få terminaladgang til indkomstregisteret kræves en udtrykkelig lovhjemmel. § 7, stk. 1, giver ikke i sig selv hjemmel til adgang. Denne hjemmel må findes i andre lovbestemmelser. Bestemmelsen i § 7, stk. 1, sikrer dermed, at det alene er statslige og kommunale myndigheder, anerkendte arbejdsløshedskasser og andre, der har en udtrykkelig lovhjemmel til terminaladgang til indkomstregisteret, der kan få en sådan adgang.

Det vil således være op til Folketinget at afgøre, hvem der skal have terminaladgang til indkomstregisteret.

I svaret på spørgsmål 4 findes en oversigt over de myndigheder mv., der efter forslaget og følgeforslaget kan få terminaladgang til indkomstregisteret.

Ordet ”andre” henviser til, at andre end statslige og kommunale myndigheder og anerkendte arbejdsløshedskasser kan få adgang til indkomstregisteret, hvis de har hjemmel i andre lovbe­stem­melser til en sådan adgang. I følgeforslaget foreslås det blandt andet, at Arbejdsmar­kedets Tillægspension og Lønmodtagernes Garantifond kan få terminaladgang til oplysninger i indkomstregisteret. Disse er hverken statslige eller kommunale myndigheder eller arbejdsløshedskasser. De er derfor omfattet af begrebet ”andre” i § 7, stk. 1.