Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L    119 og L 120- Forslag til Lov om et indkomstregister og Forslag til Lov om ændring af forskellige love (Konsekvensændringer som følge af lov om et indkomstregister).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr.  7 og 8 af 27. januar 2006.

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  K.-H. Ludolph


Spørgsmål 7:

Hvilke muligheder har politiet for at benytte registeret i forbindelse med efterforskning mv.?

 

Svar:

Efter lovforslaget kræves en udtrykkelig lovhjemmel for, at myndigheder kan få terminaladgang til indkomstregisteret. Lovforslagene indeholder ikke en sådan hjemmel, for så vidt angår politiet.

Politiet vil dog efter andre regler kunne få videregivet oplysninger fra indkomstregisteret, herunder særligt efter reglerne i persondataloven.

Det er indkomstregisteret (SKAT) der træffer afgørelse, om oplysninger fra indkomstregisteret kan videregives til politiet i tilfælde, hvor politiet måtte anmode om data fra registeret.

 

Spørgsmål 8:

Hvilke muligheder er der for at anvende indkomstregisteret i forbindelse med den nye terrorlovgivning?

 

Svar:

Justitsministeren har netop sendt et udkast til lovforslag i høring om styrkelse af indsatsen for bekæmpelse af terror. Dette udkast indeholder en regel, som giver Politiets Efterretningstjeneste mulighed for at indhente oplysninger fra andre myndigheder, når oplysningerne kan have betydning for efterretningstjenestens opgaver vedrørende efterforskning og forebyggelse af overtrædelser af straffelovens kapitel 12 og 13 (herunder straffelovens terrorbestemmelser).

Denne bestemmelse i udkastet vil blandt andet kunne give Politiets Efterretningstjeneste mulighed for at indhente oplysninger fra indkomstregisteret.