Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

14. marts 2006  

500-000015

 

 

Trafikudvalget har i brev af 3. februar 2006 stillet mig følgende spørgsmål 3 vedrørende L 126, som jeg hermed skal besvare.

./.         Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 3:

"Er ministeren indstillet på, at spørgsmålet om fødelinier - f.eks. letbaner - fra hovedstadens forstæder ind til metroen, kommer til at indgå i den kommende helhedsplan for trafikbetjeningen i hovedstadsområdet?"

Svar:

De statslige rammer for den dialog, som skal føre frem til helhedsplanen, er givet af de foreliggende statslige investeringsplaner, der rækker frem til 2012, jf. trafikaftalen mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne fra november 2003. Trafikaftalen fra 2003 omfatter ikke letbaner som fødelinier til Metroen, og dette vil ikke komme til at indgå i helhedsplanen, med mindre kommunerne beslutter sådanne planer, som de selv vil finansiere virkeliggørelsen af. Spørgsmålet om fødelinier betjent med busser til Metroens etape 1-3 vil derimod være helt relevant, idet der erindres om, at også busbetjeningen, jf. trafikselskabsloven, er en kommunal og regional - og ikke en statslig - opgave.

 

Med venlig hilsen

Flemming Hansen