Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

14. marts 2006  

500-15

 

 

Trafikudvalget har i brev af 8. februar 2006 stillet mig følgende spørgsmål 47 vedrørende L 126, som jeg hermed skal besvare.

./.         Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 47:

"Vil ministeren oplyse, om Københavns Amt lovligt kan benytte sig af muligheden i interessentskabskontrakten vedrørende Østamagerbaneselskabet I/S for at selskabet kan optage lån på amtets vegne for den del af amtets anlægstilskud, som amtet endnu ikke har betalt?"

Svar:

Af interessentskabskontrakten fremgår det, at parterne hver for sig kan vælge at optage lån til finansieringen af anlægget i Østamagerbane­selskabet. I den i 2005 indgåede administrationsaftale mellem Ørestads­selskabet og Østamagerbaneselskabet er den hidtidige praksis ved­rørende låntagning, jf. besvarelsen af spørgsmål 7, lagt til grund. Optagelse af lån i selskabet til finansiering af fremtidige omkostninger vil således afføde konsekvensrettelser i administrationsaftalen.

Hvis Københavns Amt havde valgt at optage lån gennem Østamagerbaneselskabet, ville Københavns Amt hæfte på samme måde for lånet, som når amtet optager lån i eget regi, således som amtet har valgt at gøre.

Der henvises også til mit svar på spørgsmål 16.

Med venlig hilsen

Flemming Hansen