Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

24. marts 2006

500-15

 

 

Trafikudvalget har i brev af 21. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål 75 vedrørende L 126, som jeg hermed skal besvare.

./.         Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 75:

"Kan ministeren oplyse, om statens tilsagn til amtet om mindst en 30-årig lånfinansiering er en rettighed, som amtet i forbindelse med delingsforhandlingerne kan aftale at overføre til Region Hovedstaden og til kommunerne i Københavns Amt?"

Svar:

Det lånetilsagn, som staten har givet Københavns Amtskommune, er givet med hjemmel i § 5, stk. 2, i lov om Ørestaden m.v.

Københavns Amtskommune har ikke fuldt ud udnyttet denne låneadgang. En sådan uudnyttet låneadgang indgår ikke i amtskommunens balance i henhold til ”Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner” for regnskab 2004 og skal derfor efter procedurebekendtgørelsens regler ikke indgå som et aktiv eller passiv i opgørelsen af amtskommunens nettoformue. En sådan uudnyttet låneadgang er endvidere ikke en rettighed, som amtskommunen kan aftale at overføre til Region Hovedstaden eller kommunerne i Københavns Amt efter reglerne i procedureloven og procedurebekendtgørelsen.

Det bemærkes i den forbindelse, at der er fastsat regler om kommunernes adgang til lånoptagelse i bekendtgørelse om kommunernes låntagning og meddelelse af garantier m.v. (bekendtgørelse nr. 1102 af 12. december 2002 med senere ændringer). De nærmere regler om regionernes låntagning vil blive fastlagt, når delingsforhandlingerne er afsluttet, og der er kendskab til den endelige fordeling af de samlede amtskommunale aktiver og passiver.

Jeg kan i øvrigt henvise til besvarelsen af spørgsmål 74.

Med venlig hilsen

Flemming Hansen