Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

24. marts 2006

500-15

 

 

Trafikudvalget har i brev af 21. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål 78 vedrørende L 126, som jeg hermed skal besvare.

./.         Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 78:

”Det fremgår af ministerens svar på spørgsmål 10 og 70, at den eneste fravigelse fra procedurelovens fordelingsbestemmelser er den, at Ørestadsselskabet skal overtage amtets forholdsmæssige andel af Østamagerbaneselskabets gæld. Er ministeren enig i, at en værdiansættelse af amtets ejerandel, der foretages efter andre principper end dem, der er fastlagt i Indenrigs- og Sundhedsministerens bekendtgørelse nr. 877 af 1. september 2005 er en fravigelse af procedurelovens principper?”

Svar:

Det følger af lovforslaget, at Ørestadsselskabet I/S overtager Københavns Amtskommunes ejerandel i Østamagerbaneselskabet I/S pr. 1. januar 2007, og at amtskommunens finansieringsforpligtelse over for selskabet samtidig bortfalder. Ørestadsselskabet I/S overtager således efter lovforslaget den del af Østamagerbaneselskabet I/S’ gæld, som amtskommunen som medejer skulle have finansieret, hvis amtskommunen ikke var blevet nedlagt ved udgangen af 2006. Denne gæld er pr. 1. januar 2007 opgjort til ca. 55 mio. kr.

Lovforslaget indebærer en fravigelse af, hvad der ellers ville følge af procedurelovens regler, på det punkt, at amtskommunens ejerandel i Østamagerbaneselskabet I/S og amtskommunens finansieringsforpligtelse over for selskabet ikke vil skulle indgå i delingsforhandlingerne og ikke vil skulle fordeles efter procedurelovens og procedurebekendtgørelsens regler. De værdiansættelsesprincipper, der følger af reglerne i procedurebekendtgørelsen, finder derfor ikke anvendelse ved overførslen af Københavns Amtskommunes ejerandel i Østamagerbaneselskabet I/S til Ørestadsselskabet I/S.

Jeg kan i øvrigt henvise til besvarelsen af spørgsmål 76.

Med venlig hilsen

Flemming Hansen