Dato:            18. april 2006

Kontor:         Valgkontoret

J.nr.:             2005-21000-3

Sagsbeh.:   DSI

Fil-navn:       udvalgsspørgsmål 23

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 23 (L 136), som Folketingets Kommunaludvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 31. marts 2006

 

Spørgsmål 23:

"Der bedes oversendt en oplistning af forhold/aktiviteter, der i boliger bygget som almene boliger, vil blive henført til henholdsvis sideaktivitet eller kerneaktivitet, jf. Socialministeriets bidrag til ministerens svar på spm. 11."

 

Svar:

Socialministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet udtalt følgende:

 

”Boligorganisationernes kerneaktiviteter er i almenboliglovens § 6, stk. 1, (bekendtgørelse nr. 610 af 21. juni 2005 af lov om almene boliger m.v.), defineret således:

 

En almen boligorganisations hovedformål er at opføre, udleje, administrere, vedligeholde og modernisere almene boliger med tilhørende fællesfaciliteter og andre boliger med tilhørende fællesfaciliteter, hvortil der ydes eller er ydet offentlig støtte efter almenboligloven, tidligere love om boligbyggeri, den tidligere ældreboliglov samt efter byggestøtte- og kollegiestøttelovgivningen, eller som er omfattet af disse love. Til hovedformålet regnes endvidere salg af familieboliger efter kapitel 5 a.

 

Efter almenboliglovens § 6, stk. 2, kan boligorganisationerne herudover udføre aktiviteter, som har en naturlig tilknytning til boligerne og administrationen af disse, eller som er baseret på den viden, boligorganisationen har oparbejdet gennem sin virksomhed.

 

De lovlige sideaktiviteter er oplistet som en positivliste i bekendtgørelse nr. 876 af 3. oktober 1996 om sideaktiviteter i almene boligorganisationer m.v. med senere ændringer.

 

Listen omfatter følgende aktiviteter, som kan udføres under iagttagelse af nærmere angivne betingelser: