Dato:            7. april 2006

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2004-1660-29

Sagsbeh.:   MLA

Fil-navn:       svarspm28

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 28 (L 151), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 31. marts 2006

 

Spørgsmål 28:

"Ministeren bedes kommentere materiale modtaget af Dansk Fertilitetsselskab ved møde den 29. marts 2006, jf. L 151 - bilag 13."

 

Svar:

Jeg har noteret mig, at tallene fra Dansk Fertilitetsselskab er forskellige fra tallene i Sundhedsstyrelsens IVF-register.

 

Sundhedsstyrelsen er opmærksom herpå, og der er indledt et samarbejde mellem selskabet og styrelsen, der vil blive styrket af den indførelse af elektronisk indberetning til IVF-registeret, der er gældende fra 1. januar 2006.

 

Men selv om tallene er forskellige, viser de den samme udvikling både i det samlede antal behandlinger og inden for de enkelte behandlingsformer.

 

Jeg har ligeledes noteret mig, at Dansk Fertilitetsselskab foreslår indførelse af krydset anonym ægdonation.

 

Til dette skal jeg bemærke, at dette ikke er foreslået i lovforslaget. Med sit forslag har regeringen tilstræbt en parallelitet mellem æg- og sæddonation, således at et par ikke kan bede et familiemedlem eller en nærtstående om at donere et æg anonymt, hvorefter parret kan få et andet anonymt æg fra den eksisterende ”ægpulje”.

 

 

Â