Dato:            1. maj 2006

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2004-1660-29

Sagsbeh.:   MLA

Fil-navn:       svarspm37

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 37 (L 151), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 21. april 2006

 

Spørgsmål 37:

"Ministeren anmodes om at yde teknisk bistand til udformning af ændringsforslag, der ved en bevarelse af loftet på behandling i offentligt sygehusvæsen til ét fællesbarn, giver parret mulighed for behandling til opnåelse af flere børn i det offentlige sygehusvæsen mod, at de pågældende betaler kostprisen forbundet med behandling i det offentlige sygehusvæsen."

 

Svar:

Det er regeringens opfattelse, at behandling med kunstig befrugtning er et behandlingstilbud, som fortsat skal ydes i det offentlige sygehusvæsen på de vilkår, som fremgår af lovforslaget.

 

Efter min vurdering er der i Folketinget et flertal for princippet om, at der ikke skal kunne tilkøbes ydelser i det offentlige sygehusvæsen. Jeg finder derfor ikke behov for udarbejdelse af et ændringsforslag, som nævnt i spørgsmålet.

 

Såfremt udvalgets behandling af lovforslaget måtte vise, at et flertal ønsker ændringer på dette punkt, er jeg naturligvis indstillet på at yde teknisk bistand hertil. Jeg vil gøre opmærksom på, at et sådant forslag bryder med princippet om, at al behandling i det offentlige sygehusvæsen er vederlagsfri for den enkelte patient.