Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             10. maj 2006

J nr.             400-7

  

 

Trafikudvalget har i brev af 4. maj stillet mig følgende spørgsmål 25 (L 162), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål 25:

 

"I forlængelse af svaret på spørgsmål 18 ønskes oplyst, hvor stort tilskud til udflytning pr. arbejdsplads af den forventede vækst i arbejdspladser, man ville kunne finansiere ved at spare udgifterne til udvidelse af henholdsvis Frederikssundsmotorvejens 1. fase og hele projektet."

Svar:

 

Jeg har forelagt spørgsmålet for Vejdirektoratet, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig.

”Anlægsomkostningerne for 1. etape af Frederikssundmotorvejen er anslået til 895 mio. kr. (2006-priser). Under forudsætning af at der sker en vækst i arbejdspladser fra 2000 til 2010 på ca. 15.500 i Københavns Kommune, og hvis man antog, at anlægsomkostningerne i stedet kunne anvendes til et tilskud til udflytning af arbejdspladserne, ville dette svare til et éngangsbeløb på ca. 58.000 kr. pr. arbejdsplads af den forventede vækst i Københavns Kommune.

Der foreligger ikke et opdateret anlægsoverslag for hvad den videre linjeføring mod vest vil koste, idet Vejdirektoratet på baggrund af trafikaftalen af 5. november 2003 gennemfører en supplerende VVM-undersøgelse af strækningen fra Motorring 4 til Frederikssund.”

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen