Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             26. april 2006

J nr.             400-5

  

 

Trafikudvalget har i brev af 20. april 2006 stillet mig følgende spørgsmål 11 (L 163), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål 11:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Sindbjerg Menighedsråd, jf. L 163 – bilag 7."

Svar:

 

Henvendelsen fra Sindbjerg Menighedsråd er stilet til Vejdirektoratet, der har modtaget henvendelsen den 27. marts 2006.

I henvendelsen foreslås, at den i projektet for motorvejen Ølholm-Vejle skitserede forlægning af Riberlundvej nord for Lindved, jf. VVM-redegørelsens s. 58 og s. 110 udvides, således at vejen føres nordvest om ”Den gamle Kirkestald”, der i dag ligger på den modsatte side af Riberlundvej end kirken. Ved at forlægge Riberlundvej, som foreslået af menighedsrådet, vil alle bygninger i tilknytning til kirken være beliggende sydøst for Riberlundvej.

Vejdirektoratet har oplyst, at direktoratet er indstillet på at medtage menighedsrådets forslag/ønske i det videre projekteringsarbejde efter anlægslovens vedtagelse, men at der ikke kan gives noget tilsagn om imødekommelse af menighedsrådets ønske nu, da forlægningen af Riberlundvej vil skulle ses i sammenhæng med ændringerne af lokalvejnettet ved Lindved i øvrigt herunder bl.a.  placeringen og udformningen af den planlagte rundkørsel i krydset Riberlundvej/Skanderborgvej/Viborg Hovedvej (den nuværende hovedlandevej rute 13/18).  Der henvises i den forbindelse til VVM-redegørelsen s. 58, hvor det anføres, at ”der er mulighed for alternative løsninger for ombygning af det lokale vejsystem, som vil blive vurderet i detailprojekteringsfasen”.

Vejdirektoratet vil senere invitere menighedsrådet til et møde om sagen med henblik på drøftelse af ønskerne og funktionaliteten af sammenhængen ved kirken for både kirkeomgivelserne og trafikbetjening.

Jeg kan tilføje, at den endelige fastlæggelse af lokalvejnettet ved Lindved foretages af ekspropriationskommissionen på grundlag af Vejdirektoratets detailprojektering.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen