Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 111 af 23. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Skal færdselspolitiet indgå i politiets almindelige beredskab, og hvordan vil den nærmere tilknytning blive?”

 

Svar:

 

Som anført i besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 110 vedrørende lovforslaget er der i lovforslagets bemærkninger skitseret en model, hvorefter der i hver politikreds oprettes en færdselsafdeling, som kan varetage kredsens samlede opgaver på færdsels- og trafikområdet, herunder præventive færdselskontrolaktiviteter. Færdselspolitiet vil skulle operere i hele politikredsen og bør derfor som anført i bemærkningerne organisatorisk placeres under politikredsens beredskabsafdeling.

 

Færdselspolitiets mobile enheder (patruljevogne, motorcykler mv.) vil ligesom i dag kunne indgå ved løsning af større planlagte politiindsatser i politikredsen samt ved akutte behov som led i politikredsens løsning af beredskabsmæssige opgaver (f.eks. vejkontroller og afspærringer i forbindelse med bankrøverier mv.).

 

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 112 vedrørende lovforslaget.