Besvarelse af spørgsmÃ¥l nr.<DOCUMENT_START> 26 af 6. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Ministeren bedes redegøre for, på hvilke områder den planlagte reform vil være afhængig af, at de teknologiske forbedringer er gennemført.”

 

Svar:

 

Som anført i besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 25 vedrørende lovforslaget vil der som led i den foreslåede politireform skulle foretages en række investeringer i teknologiske forbedringer.

 

De teknologiske forbedringer er en del af den samlede politireform og er i varierende grad nødvendige for, at reformens potentiale kan udnyttes fuldt ud. Som det fremgÃ¥r af pkt. 3.2.7 og 4.4 (afsnit II) i lovforslagets almindelige bemærkninger, er det derfor forudsat, at de udvikles og implementeres i takt med politireformens gennemførelse i de kommende Ã¥r.

 

Kredsreformen forudsætter bl.a., at det planlagte nye sagsbehandlingssystem (POLSAG) og et nyt digitalt radiosystem indføres. Det forventes først at kunne ske i 2009, men indtil da vil der blive etableret de nødvendige overgangsordninger, som skal gøre det muligt for politiet midlertidigt at anvende det nuværende sagsstyringssystem (POLSAS) og radiosystem (THOR) i den nye geografiske struktur.

 

For at kunne opnå det fulde udbytte af kredsreformen og beredskabsreformen forudsættes det endvidere, at der investeres i nye økonomi- og personalestyringssystemer i kredsene og i ny beredskabsteknologi til vagtcentraler og patruljevogne. Dette forventes at ske i takt med reformens gennemførelse i 2007-2008.

 

De øvrige teknologiske forbedringer er ikke i samme grad nødvendige for at gennemføre den foreslåede politireform, men er udtryk for, at den teknologiske udvikling bør udnyttes til en bedre tilrettelæggelse af politiets arbejde og en bedre betjening af borgere og virksomheder. Det gælder bl.a. for indførelsen af nye redskaber til digital rapportering, mobil bødeblok og rapporteringsenhed, som først vil kunne gennemføres efter indførelsen af et nyt sagsbehandlingssystem i 2009.