Dato:            23. maj 2006

Kontor:         Kommunaløkonomisk kt.

J.nr.:             2006-2400-39

Sagsbeh.:   NMJ

Fil-navn:       fudv01/spm/spm27 L 194

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 27 (L 194), som Folketingets Kommunaludvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 18. maj 2006

 

Spørgsmål 27:

"I forlængelse af svaret på alm. del – spørgsmål 59 til udvalget bedes ministeren orientere om, hvordan den enkelte kommune kan nedbringe sine udgifter til boligstøtte? Desuden ønskes oplyst, hvilke socioøkonomiske udgiftsbehovskriterier er udset til at opfange udgifter til boligstøtte og i hvor høj grad de faktisk opfanger udgifterne?"

 

Svar:

Med hensyn til en kommunes muligheder for at nedbringe sine udgifter til boligstøtte skal der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 7. 

 

Med hensyn til spørgsmålet om hvilke socioøkonomiske udgiftsbehovskriterier, der skal opfange udgifterne til boligstøtte, skal det påpeges, at det er kriteriet: ”det sammenvejede antal af udlejede beboelseslejligheder og kollegielejligheder eksklusive andelslejligheder”.

 

Med hensyn til den statistiske sammenhæng mellem udgiftsbehovskriteriet og kommunernes faktiske udgifter til boligstøtte skal det bemærkes, at sammenhængen er undersøgt ved hjælp af en regressionsanalyse af de nævnte størrelser normeret med indbyggertallet. Analysen viser en betydelig forklaringsgrad (R2 = 0,80), det vil sige, at der er en meget klar statistisk sammenhæng mellem de to variable.Â