Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 1 af 6. september 2006 fra Folketingets Finansudvalg (L 237– FFL 2007 § 17).

Text Box: September 2006

Vores sag
0111-0126


Spørgsmål nr. 1:

”Hvis en kommune fremtidigt ønsker at tage IT-systemet Amanda i brug, hvorledes påregnes licensen da finansieret?”

 

 

Svar:

I kommunernes adgang til brug af Amanda må der sondres mellem jobcentrene og pilot-jobcentrene.

 

I jobcentrene forventes der enighed med kommunerne om, at op til i alt 1.000 kommunale medarbejdere (inkl. pilot-jobcentrene) kan få adgang til Amanda, uden at der påregnes yderligere licensudgifter til drift af Amanda og dermed uden betaling af licensudgifter for kommunerne. Viser der sig med tiden behov for, at flere kommunale medarbejdere får adgang til Amanda, skal betalingen herfor drøftes med kommunerne.

 

For de statslige medarbejdere, der overdrages til pilot-jobcentrene, får de pågældende kommuner et beløb pr. medarbejder, der svarer til den mindreudgift i driften af Amanda, som overdragelsen medfører. Kommuner med pilot-jobcentre kan herefter vælge, hvordan pilot-jobcentrene IT-understøttes. Vælger kommunerne at anvende Amanda, kan dette ske for samme beløb pr. medarbejder, som kommunerne modtog ved overdragelsen af medarbejderne. Størrelsen af det nævnte beløb pr medarbejder drøftes fortsat med kommunerne.

 

Inden for den ovenfor angivne ramme på op til i alt 1.000 kommunale medarbejderes adgang til Amanda påregnes der ikke merudgifter til licenser.