ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

 

 

 

8. marts 2006

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr.   10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål 91 (L 50) stillet af Erhvervsudvalget den 28. februar 2006.

 

Spørgsmål 91:

"Ud over det i besvarelsen af spørgsmål 32 nævnte, er det så ikke korrekt, at i 5 ud af 9 lande med lempelse i revisionspligten gælder lempelserne alene for selskaber af ApS-typen?"

 

Svar:

Da Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til brug for sin rapport om revisionspligten for B-selskaber spurgte de øvrige EU-lande om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - de har reduceret revisionspligten, oplyste kun Portugal og Østrig, at reduktionen ikke gælder for aktieselskaber, jf. besvarelsen af spørgsmål 32.

 

Det fremgår imidlertid af den til udvalget fremsendte rapport fra advokatfirmaet Bech-Bruun om revisormedvirken ved selskabsretlige transaktioner, at i Finland, England, Frankrig, Italien og Irland gælder lempelsen kun for selskaber af ApS-typen.

 

Man kan dog ikke uden videre sammenligne aktieselskaber i Danmark med fx ”public limited companies” i England. I Danmark er der ingen reel forskel på et lille enmandsejet aktieselskab og anpartsselskab, mens et ”public limited company” i England er foreholdt store selskaber. Formentlig er der ingen eksempler på et ”public limited company”, som opfylder størrelsesgrænserne for at kunne undgå revisionspligt. Antallet af ”public companies” udgør da også kun 0,6 pct. af samtlige registrerede selskaber i England.