ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

21. marts 2006

 

Besvarelse af spørgsmål 36 ad L 52 stillet af Erhvervsudvalget den 20. marts 2006.    

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 36:

Ministeren bedes kommentere henvendelse af 20. marts 2006 fra Forsikringsmæglerforeningen i Danmark jf. L 52 - bilag 24.

 

 

Svar:

Jeg glæder mig over henvendelsen fra Forsikringsmæglerforeningen i Danmark, der siger, at lovforslaget sikrer, at forsikringsmægleren bliver kundens mand. Det har netop været sigtet med lovforslaget at sikre mæglernes uvildighed. 

 

For at sikre, at der en sammenhæng mellem de omkostninger, som forsikringsselskabet har i forhold til den enkelte kunde og det omkostningsbeløb, der rent faktisk debiteres på kundens depot, har jeg som nævnt i svaret på spørgsmål 35 anmodet Finanstilsynet om at ændre den såkaldte kontributionsbekendtgørelse.

 

Ændringen skal sikre, at etableringsudgifter, dvs. udgifter til forsikringsmæglere, assurandører mv., der umiddelbart kan henføres til en kunde eller en gruppe af kunder, skal betales af de pågældende kunder samtidig med, at virksomheden afholder udgiften. Virksomheden skal holde nøje regnskab hermed.

 

Ændringen af bekendtgørelsen vil træde i kraft den 1. januar 2007.

 

Denne løsning sikrer en ensartet behandling af etableringsomkostningerne, hvad enten der er tale om udgifter til mæglere eller assurandører.

 

Jeg har den 20. marts 2006 holdt møde med brancheorganisationen Forsikring & Pensions formand, hvor jeg orienterede om ovennævnte opstramning af kontributionsbekendtgørelsen. Der var enighed om, at opstramningen vil sikre, at etableringsudgifterne debiteres de kunder, som omkostninger er relateret til.

 

Kontributionsprincippet og reglerne herom i kontributionsbekendtgørelsen er en meget væsentlig del af pensionsselskabernes regelgrundlag. Jeg ser derfor frem til et konstruktivt samarbejde med forsikringsbranchen om dette vigtige arbejde.

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk