Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 7 af 16. februar 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v. (Udvidelse af ordningen vedrørende fuldbyrdelse af straf på bopælen under intensiv overvågning og kontrol samt fratagelse af mulighed for udgang ved udeblivelse fra afsoning) (L 86).

 

Spørgsmål:

 

          ”Ud fra ønsket om effektivt at få kontakt med tilsagte til afsoning og sikring af rettidig fremmøde til afsoning, bedes ministeren oplyse, om det er muligt at udlede mere specifikke oplysninger vedrørende persongruppen set i forhold til hjemløse og misbrugere.”

 

Svar:

 

Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst, at Kriminalforsorgen modtager oplysning fra politiet om den dømtes bopælsadresse i forbindelse med, at afgørelsen om afsoningsinstitution træffes, herunder eventuelt oplysning om, at den dømte ikke har fast bopæl.

 

Direktoratet for Kriminalforsorgen har endvidere oplyst, at oplysninger om misbrug af alkohol, euforiserende stoffer m.v. bl.a. indhentes, når den dømte påbegynder sin afsoning, og der i den forbindelse gennemføres en samtale med den dømte.

 

De nævnte oplysninger er ikke samlet og bearbejdet på en sådan måde, at det er muligt at opgøre, hvor stor en andel af de udeblevne fængselsdømte, der på tilsigelsestidspunktet var uden fast bopæl og/eller havde et aktuelt misbrug af f.eks. alkohol, euforiserende stoffer m.v., jf. endvidere besvarelsen af spørgsmål nr. 5 vedrørende lovforslaget.