Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 9 af 27. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v. (Udvidelse af ordningen vedrørende fuldbyrdelse af straf på bopælen under intensiv overvågning og kontrol samt fratagelse af mulighed for udgang ved udeblivelse fra afsoning) (L 86).

 

Spørgsmål:

 

          ”Vil ministeren medvirke til en evaluering af ordningen specifikt rettet mod unge under 25 år 2 år efter lovforslagets ikrafttræden?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan besvare spørgsmålet bekræftende.

 

Der vil således 2 år efter lovens ikrafttræden blive iværksat en specifik evaluering af fodlænkeordningens anvendelse i relation til gruppen af unge lovovertrædere under 25 år.

 

Denne evaluering vil omfatte bl.a. en undersøgelse af denne gruppes recidiv (tilbagefald til ny kriminalitet), en undersøgelse af antallet af tilfælde, hvor strafafsoningen på bopælen afbrydes for denne gruppe af dømte på grund af vilkårsovertrædelser, og en vurdering af samarbejdet mellem de involverede myndigheder, jf. Justitsministeriets besvarelse af spørgsmål nr. 8 af 16. februar 2006 vedrørende lovforslaget.