§ 20-spørgsmål S 4043 Om talepædagoger

Til: Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Dato: 18-04-2006
Samling: 2005-06
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 18-04-2006
Endelig besvarelse 27-04-2006
Spørgsmålets ordlyd:
Vil ministeren redegøre for, om det er korrekt, at der som følge af kommunalreformen ikke længere skal være undervisning på sygehuse, og derfor ophører f.eks. det samarbejde, der hidtil har været mellem HS og Københavns Kommune om, at kommunens talepædagoger arbejder en del af deres tid på sygehusene med at undervise apopleksiramte og patienter, der opereres for kræft i struben, med det samme og mens de er indlagt frem for at skulle vente flere uger, til de bliver udskrevet, med de følger det kan have for deres taleevner?
Skriftlig begrundelse:
Spørgeren har fået oplyst, at der hidtil har været en enkel og ubureaukratisk ordning i hvert fald i København til stor gavn for patienterne, men at den nu skal ophøre pr. 1. januar 2007 pga kommunalreformen. Det undrer spørgeren, der derfor gerne vil høre, om det skyldes bekendtgørelse, vejledning eller lignende fra regeringen.
Dokumentdato: 27-04-2006
Modtaget: 27-04-2006
Omdelt: 27-04-2006

Svar på spm nr. S 4043

FolketingFølgebrev (pdf-version)
Html-version
Sundhedsministeriet (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 18-04-2006
Modtaget: 18-04-2006
Omdelt: 18-04-2006

Vil ministeren redegøre for, om det er korrekt, at der som følge af kommunalreformen ikke længere skal være undervisning på sygehuse, og derfor ophører f.eks. det samarbejde, der hidtil har været mellem HS og Københavns Kommune om, at kommunens talepædagoger arbejder en del af deres tid på sygehusene med at undervise apopleksiramte og patienter, der opereres for kræft i struben, med det samme og mens de er indlagt frem for at skulle vente flere uger til de bliver udskrevet med de følger, det kan have for deres taleevner?

Vil ministeren redegøre for, om det er korrekt, at der som følge af kommunalreformen ikke længere skal være undervisning på sygehuse, og derfor ophører f.eks. det samarbejde, der hidtil har været mellem HS og Københavns Kommune om, at kommunens talepædagoger arbejder en del af deres tid på sygehusene med at undervise apopleksiramte og patienter, der opereres for kræft i struben, med det samme og mens de er indlagt frem for at skulle vente flere uger til de bliver udskrevet med de følger, det kan have for deres taleevner? (pdf-version)
Html-version