§ 20-spørgsmål S 994 Om voksen- og efteruddannelse.

Til: Undervisningsminister Bertel Haarder (V)
Dato: 18-11-2005
Samling: 2005-06
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 23-11-2005
Endelig besvarelse 15-12-2005
Spørgsmålets ordlyd:
Er ministeren enig med Rådet for Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse (REVE), der i en anbefaling til ministeren skriver, at "REVE finder det ganske utilfredsstillende for både samfundet, virksomhederne og medarbejderne, at de midler Folketinget stiller til rådighed til nødvendige voksen- og efteruddannelsesaktiviteter ikke kan nyttiggøres på grund af, at skolerne har underskud og derfor ikke udbyder kurserne i tilstrækkeligt omfang" og med rådets formand Keld Møller Pedersen, der udtaler, at "Under de nuværende forhold får vi ikke den efteruddannelse af faglærte og ufaglærte, som er helt nødvendig for at arbejdsstyrken skal kunne klare fremtidens krav til omstilling på arbejdsmarkedet. Det er helt afgørende, at vi igen får høj aktivitet på AMU igen"?
Skriftlig begrundelse:
Rådet for Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse (REVE) anbefaler nu i utvetydige vendinger, at der skal rettes op på det skrantende AMU-system. Både rådets lønmodtagere og arbejdsgiverrepræsentanter er enige om opfordringen til at få rettet skævhederne i AMU-systemet op.
Dokumentdato: 15-12-2005
Modtaget: 15-12-2005
Omdelt: 15-12-2005

Svar på spm. nr. S 994

s994 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 18-11-2005
Modtaget: 18-11-2005
Omdelt: 18-11-2005

Er ministeren enig med Rådet for Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse ( REVE ), der i en anbefaling til ministeren skriver, at "REVE finder det ganske utilfredsstillende for både samfundet, virksomhederne og medarbejderne, at de midler Folketinget stiller til rådighed til nødvendige voksen- og efteruddannelsesaktiviteter ikke kan nyttiggøres på grund af, at skolerne har underskud og derfor ikke udbyder kurserne i tilstrækkeligt omfang" og med rådets formand Keld Møller Pedersen, der udtaler, at "Under de nuværende forhold får vi ikke den efteruddannelse af faglærte og ufaglærte, som er helt nødvendig for at arbejdsstyrken skal kunne klare fremtidens krav til omstilling på arbejdsmarkedet. Det er helt afgørende, at vi igen får høj aktivitet på AMU igen"?

Er ministeren enig med Rådet for Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse ( REVE ), der i en anbefaling til ministeren skriver, at "REVE finder det ganske utilfredsstillende for både samfundet, virksomhederne og medarbejderne, at de midler Folketinget stiller til rådighed til nødvendige voksen- og efteruddannelsesaktiviteter ikke kan nyttiggøres på grund af, at skolerne har underskud og derfor ikke udbyder kurserne i tilstrækkeligt omfang" og med rådets formand Keld Møller Pedersen, der udtaler, at "Under de nuværende forhold får vi ikke den efteruddannelse af faglærte og ufaglærte, som er helt nødvendig for at arbejdsstyrken skal kunne klare fremtidens krav til omstilling på arbejdsmarkedet. Det er helt afgørende, at vi igen får høj aktivitet på AMU igen"? (pdf-version)
Html-version