Folketingets Lovsekretariat

Christiansborg

1240 København K

Dato             21. april 2006

J nr.             003-530

  

 

Folketingsmedlem Troels Ravn (S) har den 4. april 2006 stillet mig følgende spørgsmål nr. S 3828, som jeg hermed skal besvare.

 

./.   Svaret vedlægges i 80 eksemplarer.

 

 

Spørgsmål S 3828:

Kan ministeren bekræfte, at en simpel teknisk ændring i el-apparater, hvorved afbryder placeres før apparatets transformator, kan reducere strømforbruget i off-mode til 0 watt, og vil ministeren redegøre for, hvorfor målsætningen ikke er 0 watts stand-by forbrug for apparaterne i off-tilstand?
(Spm. nr. S 3828)

 

 

Svar:

For apparater med en afbryder vil en placering af denne før apparatets transformer betyde, at apparatet ikke har noget elforbrug, når det er slukket.

 

I Energistyrelsen, Elsparefonden og Elselskabernes standby-handlingsplan er der formuleret en generel målsætning som dækker bredere end off-mode forbruget, idet også forbrug i standby tilstand er omfattet.

 

”1 watt”-målet i standby-handlingsplanen er en ambitiøs og realistisk målsætning, der vil bidrage til at reducere elforbruget i standby-tilstand og off-mode meget betragteligt. Samtidig tager målsætningen hensyn til apparaternes funktionalitet.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen