Dato:            26. april 2006

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.              2006-12103-297

Sagsbeh.:   LDN

Fil-navn:       S 3927 apopleksivejledning, forklar forsinkelse.doc

 


 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. S 3927, som medlem af Folketinget Lone Møller (S) har stillet til indenrigs- og sundhedsministeren den 7. april 2006

 

Spørgsmål S 3927:

"Vil ministeren redegøre for, hvorfor ministeren har forsinket implementeringen af anbefalingerne fra arbejdsgruppen for forebyggelse af apopleksi?"

 

Svar:

Jeg skal henvise til min besvarelse af S 3926, hvoraf det fremgår, at en arbejdsgruppe om apopleksi nedsat af Sekretariatet for Referenceprogrammer (SfR) under Sundhedsstyrelsen har udarbejdet et opdateret referenceprogram for behandling af patienter med apopleksi.

 

Indenrigs- og Sundhedsministeriet modtog i august måned 2005 referenceprogrammet med anmodning om vurdering af de økonomiske muligheder for udvikling på området. Spørgsmålet har ikke været forelagt mig, og jeg har derfor ikke haft mulighed for at tage stilling til det.

 

Sagen er ved en fejl ikke blevet besvaret, hvilket er meget beklageligt, da ministeriet derved har forsinket offentliggørelsen af det opdaterede referenceprogram.

 

Ministeriet har netop meddelt Sundhedsstyrelsen, at man ikke har bemærkninger til det opdaterede referenceprogram for behandling af apopleksi, så det kan offentliggøres hurtigst muligt.

 

Sagen giver i øvrigt anledning til, at ministeriet og Sundhedsstyrelsen vil overveje de fremtidige procedurer i forbindelse med styrelsens faglige vejledninger, anbefalinger m.v. med mulige økonomiske konsekvenser i sundhedsvæsenet.