Folketingets Lov- og Parlamentssekretariat

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

 

 

Hermed fremsendes i 80 eksemplarer svar på spørgsmål S 4269 stillet af Per Clausen (EL) den 25. april 2006

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Helge Sander

 

 


Ministeren for videnskab, teknologi og udviklings besvarelse af spørgsmål S 4269 stillet af Per Clausen (EL) den 25. april 2006

 

Spørgsmål S 4269

 

Vil ministeren bekræfte, at han ikke vil give universiteterne mulighed for at opkræve betaling fra "langsomme" studerende eller give universiteterne mulighed for at smide disse "langsomme" studerende ud fra universiteterne?

 

Svar


 

Jeg går ud fra, at spørgeren refererer til regeringens velfærdsudspil, hvori det foreslås, at universiteternes aktivitetsbestemte uddannelsesbevillinger (baseret på optjening af STÅ) betinges af, at studiet gennemføres på normeret tid plus ét år.

 

Hensigten med forslaget er at tilskynde universiteterne til, at de studerende bliver færdig på normeret tid. Regeringen foreslår, at ordningen indfases med virkning for de studerende, der optages fra september 2008. Det giver universiteterne god tid til at tilrettelægge studieforløbende, således at alle studerende har mulighed for at gennemføre inden for den angivne tidsfrist.

 

Jeg kan bekræfte, at regeringen ikke har planer om at lade universiteterne opkræve betaling eller udskrive studerende med den begrundelse, at den studerende er bagud i forhold til et normeret forløb.