Text Box: j.nr. 06-036346
Dato : 

                                                                                                            

 

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Lovsekretariat

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål S 4483 indleveret af Morten Homann (SF).

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Jacob Iversen

 


Spørgsmål:

”Vil ministeren i forlængelse af sine svar på spørgsmål nr. S 4144 og S 4145 anbefale, at skatteyderne ikke anvender de af SKAT udarbejdede skemaer, og vil ministeren oplyse, hvilke konsekvenser det vil have, hvis blot få procent af skatteyderne indsendte selvangivelse i andre former end på de fortrykte blanketter, f.eks. i form af en håndskrevet prosatekst indeholdende de relevante oplysninger?”

 

Svar:

Som nævnt i svarene på spørgsmål 4144 og 4145 er der på selvangivelsesområdet ikke blankettvang, da der ikke er formkrav til selvangivelsen.

 

SKATs standardskemaer og -blanketter skal således ses som en serviceforanstaltning over for borgerne. Samtidig har de den fordel, at angivne oplysninger hurtigere og mere effektivt kan behandles af SKAT.

 

Hvis der selvangives, f.eks. i form af håndskrevne prosatekster, indeholdende de relevante oplysninger, vil dette opfylde selvangivelsespligten jf. skattekontrolloven. En sådan selvangivelse vil dog tage længere tid at behandle hos SKAT og dermed forsinke udsendelsen af årsopgørelsen.