Undervisningsminister Bertel Haarders skriftlige svar til medlem af Folketinget Pernille Vigsø Bagge (SF) på spørgsmål af 15. juni 2006 (nr. S 5517)

 

”I forlængelse af, at Undervisningsministeriets igangsatte undersøgelse af, i hvil­ket omfang folkeskolelærere underviser i deres linjefag, kun baserer sig på 6 linjefag, kan ministeren da oplyse, hvordan det forholder sig med de resterende 13 linjefag, som ikke indgår i undersøgelsen?”

 

 

Svar:

UNI-C har til brug for arbejdet i arbejdsgruppen for efteruddannelse af lærere og skoleledere foretaget en stikprøveundersøgelse på 400 skoler af, hvor mange 1. – 10. klasser der undervises af linjefagsuddannede lærere i dansk, engelsk, matematik, natur/teknik, fysik/kemi, biologi og geografi.

 

Undersøgelsen vil blive offentliggjort i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten om efteruddannelse af lærere og skoleledere.

 

Herudover har UNI-C til brug for blandt andet arbejdet i udvalget til styrkelse af undervisningen i kristendomskundskab på vegne af Undervisningsministeriet foretaget en undersøgelse af praksis for undervisningen i kristendom.

 

Undersøgelsen vil blive offentliggjort i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten fra udvalget til styrkelse af kristendomskundskab i folkeskolen.

 

Hvad angår læreruddannelsens øvrige linjefag fremgår det, at forligspartierne bag den ny læreruddannelse er enige om, at der skal nedsættes en faglig følgegruppe, der skal have til opgave at overvåge lovens virkninger, herunder forholdet mellem de studerendes valg af linjefag og folkeskolens behov.

 

 

 


Bertel Haarder