Folketingets Lovsekretariat

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

18. september 2006

 

Hermed fremsendes i 80 eksemplarer svar på spørgsmål nr. S 7011 vedrørende DR’s mulighed for at dække ekstraudgifter ved udflytning til Ørestaden stillet af folketingsmedlem Per Clausen (EL) den 12. september 2006.

 

 

 

Brian Mikkelsen


Spørgsmål nr. S 7011

Stillet den 12. september 2006

 

 

Svar til folketingsmedlem Per Clausen (EL) fra kulturministeren.

 

Spørgsmål nr. S 7011:

 

"Hvor store ekstraudgifter i forbindelse med DR’s flytning til Ørestaden mener ministeren DR kan dække, uden at det får negative konsekvenser for omfanget og/eller kvaliteten af DR’s produkter?"

 

 

Svar:

 

Det har jeg ikke mulighed for at vurdere, da det kræver kendskab til DR’s interne økonomi, programplanlægning og produktionsprocesser og – særligt fsva kvaliteten – herudover beror på en individuel vurdering.

 

Statsgarantien vedrørende DR-Byen blev i sin tid – oktober 1999 - givet bl.a. på den betingelse, at en flytning til Ørestaden ikke må gå ud over DR’s programaktiviteter i forhold til det daværende niveau. Samme betingelse gælder for den forhøjelse af statsgarantien, som Finansudvalget tilsluttede sig i december 2005, jf. mit svar på S 7009.

 

Rigsrevisionen har i sin årlige revision af DR fulgt op på DR’s opfyldelse af betingelserne for statsgarantien, og Rigsrevisionens konklusion er videregivet til Finansudvalget og Kulturudvalget i forbindelse med de løbende statusrapporteringer. Rigsrevisionen har senest i forbindelse med DR’s regnskab for 2005 konkluderet, at det er Rigsrevisionens vurdering, at forudsætningerne i aktstykket er overholdt, da der ikke er sket en stigning i licensen på grund af flytningen til Ørestaden, ligesom der har været en stigning i programaktiviteten målt i sendte timer i forhold til 1999.

 

Det er min forventning, at den redegørelse, som jeg den 11. september 2006 har udbedt mig fra DR om den seneste fordyrelse af DR-Byen, vil indeholde en nærmere vurdering af DR’s mulighed for fortsat at leve op til betingelserne for statsgarantien.

Â