Besvarelse af spørgsmål nr. S<DOCUMENT_START> 7113 fra medlem af Folketinget Rasmus Prehn (S).

 

Spørgsmål:

 

                   ”Har der været tilfælde siden 2001, hvor ministeriet har ændret eller styret evalueringer eller rapporter udarbejdet af eksterne firmaer, og i fald det er sket, vil ministeren så garantere, at det ikke sker igen?”

 

Svar:

 

Som andre statslige myndigheder anvender Justitsministeriet løbende eksterne konsulenter til udarbejdelse af analyser og lignende på ministerområdet.

 

Under udarbejdelse af konsulentrapporter er Justitsministeriet i tæt kontakt med de konsulenter, der er tilknyttet den pågældende analyse. Denne kontakt er nødvendig bl.a. med henblik på udveksling af data og baggrundsmateriale mv., men også for at kunne drøfte de spørgsmål og problemstillinger, som altid vil rejse sig under analysearbejdet. Ofte er analysearbejdet således forankret i en særlig styregruppe, hvor både konsulenterne og de berørte myndigheder på ministerområdet deltager.

 

Den løbende kontakt handler grundlæggende om projektstyring og har således til formål at sikre det størst mulige udbytte af konsulenternes analysearbejde.

 

For at sikre kvaliteten af analysearbejdet er Justitsministeriet således altid inddraget i processen frem mod færdiggørelsen af konsulentrapporter på ministerområdet. Dette ændrer naturligvis ikke ved, at de eksterne konsulenter, som ministeriet samarbejder med på konkrete projekter, fuldt ud skal kunne stå inde for både arbejdsmetoden og de konklusioner og anbefalinger, de fremlægger i den endelige rapport.