MILJØstyrelsen                                                                                                      24. april 2007

Pesticider                                                                                                                 MAS

EUK                                                                                                                        DEP-249-00001

 

 

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

Forslag til Kommissionens beslutning om ændring af toldkoder for visse ozonlagsnedbrydende stoffer under Forordning 2037/2000 om stoffer, der nedbryder ozonlaget

 

 

1.  Status

Produktion, import, eksport, markedsføring og anvendelse af ozonlagsnedbrydende stoffer har i EU været reguleret siden 1991, pt. ved Forordning 2037/2000 om stoffer, der nedbryder ozonlaget. Ovennævnte forslag til Kommissionsbeslutning skal behandles den 2. maj 2007 i forvaltningskomitéen for forordning 2037/2000. Forslaget er endnu ikke formelt oversendt til Rådet og foreligger kun i udkast på engelsk.

 

Der skal stemmes om forslaget i overensstemmelse med forvaltningsproceduren, og det vil således blive vedtaget, såfremt der ikke blandt medlemsstaterne er et kvalificeret flertal imod. I så fald kan Rådet med et kvalificeret flertal omgøre Kommissionens beslutning.

 

2.  Formål og indhold

Formålet med Kommissionens forslag er at bringe forordning 2037/2000 om stoffer, der nedbryder ozonlaget i overensstemmelse med Forordning 1549/2006 om toldkoder (CNkoder).

 

Forordning 2037/2000 om stoffer, der nedbryder ozonlaget indeholder i bilag IV en liste over toldkoder for ozonlagsnedbrydende stoffer og blandinger heraf. Kommissionens forslag indebærer at dette bilag ændres således at koderne og andre oplysninger heri bringes i overensstemmelse med de seneste ændringer reglerne om toldkoder.

 

3.  Nærhedsprincippet

Da formålet med forslaget er at udmønte EU reguleringsbeføjelser i allerede gældende fællesskabsregulering (Forordning 2037/2000), finder Regeringen, at forslaget er i overensstemmelse med nærhedsprincippet.

 

4. Konsekvenser for Danmark

Forslaget har ingen lovgivningsmæssige eller økonomiske og administrative konsekvenser for Danmark.

 

Beslutningen har ingen indflydelse på beskyttelsesniveauet, idet den alene drejer sig om at ændre angivelsen af toldkoder.

 

5.  Høring

Forslaget har været udsendt i høring i EU-specialudvalget vedrørende miljø. Der er ikke kommet høringssvar til forslaget.

 

6.  Forhandlingssituationen

Forslaget har ikke været til forhandling

 

Det forventes, at forslaget vil blive vedtaget ved komitémødet den 2. maj 2007.

 

7.  Dansk holdning

Det er Danmarks holdning, at ozonlaget bør beskyttes mest muligt. Dette forslag har ingen indvirkning på beskyttelsen af ozonlaget. Forslaget er i øvrigt i overensstemmelse med bestemmelserne i Montreal Protokollen til beskyttelse af ozonlaget. Regeringen agter på den baggrund at stemme for forslaget.