MILJØstyrelsen                                                                           3. maj 2007

Pesticider                                                                                                   J. nr. DEP-243-00012

                                                                                                                  NSH

 

 

 

 

 

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

Forslag til Kommissionsdirektiver om optagelse af aktivstofferne beflubutamid og Spodoptera exigua nuclear polyhedrosis virus (NPV) på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebe­skyt­tel­sesmidler.

 

Kommissionen foreslår, at aktivstofferne beflubutamid og Spodoptera exigua NPVoptages på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebeskyttelsesmidler.

 

Hvis forslagene bliver vedtaget, vil det betyde, at stofferne optages på bilag til bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen. Forslagene har ingen økonomiske eller administrative konsekvenser for erhvervslivet, og kun marginale konsekvenser for staten. Det er ikke muligt umiddelbart at vurdere konsekvenserne af forslagene for miljøbeskyttelsesniveauet.

 

Ved behandlingen i EU er det vurderet, at der generelt er sikre anvendelser for stofferne Spodoptera exigua NPV og beflubutamid til de foreslåede formål, hvilket Danmark er enig i.

 

Regeringen agter at stemme for Kommissionens forslag om optagelse på bilag I af aktivstofferne beflubutamid og Spodoptera exigua NPV, idet Danmark vil lægge afgørende vægt på, at den bindende sundhedsmæssige værdi (AOEL-værdi) for de to aktivstoffer bliver vejledende, såfremt der ikke foreligger en vejledning fra Kommissionen om fastsættelse af AOEL-værdien.