Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg

og deres stedfortrædere

 

 

 

Bilag

Journalnummer

Kontor

 

1

400.C.2-0

EUK

22. november 2006

 

 

 

 

 

 

KOMITÉSAG

 

Til underretning for Folketingets Europaudvalg vedlægges Miljøministeriets notat samt grundnotat om forslag til kommissionsdirektiv om optagelse af aktivstoffet dichlofuanid på bilag I til direktiv 98/8/EC om biocidmidler.

 

Forslaget forventes at komme til afstemning i Den Stående Komité for Biocid Produkter den 28. november 2006.

Forslaget har ingen økonomiske konsekvenser for borgerne og kommunerne samt kun marginale konsekvenser for staten og erhvervslivet. Det er ikke muligt umiddelbart at vurdere forslagets konsekvenser for beskyttelsesniveauet, idet effekten på beskyttelsesniveauet vil afhænge dels af, om der konkret søges om godkendelse af midler med aktivstoffet dichlofluanid i Danmark, dels af den efterfølgende nationale vurdering af, om midlerne kan godkendes under danske forhold.

 

Regeringen agter kun at støtte forslaget om optagelse af dichlofluanid på bilag I, hvis optagelsen i selve optagelsesdirektivet bliver begrænset til kun at omfatte de behandlingsmetoder og anvendelsesområder, der er vurderet i vurderingsrapporten, og hvis der foreligger en vurdering af risikoen, der viser sikker anvendelse.