ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål 59 (EUU) alm. del stillet af Europaudvalget den 25. juni 2007.    

 

 

 

Spørgsmål 59:

Ministeren bedes redegøre for, hvilke garantier og regler, der eksisterer i EU-landene fsva. de oplysninger som amerikanske myndigheder kræver udleveret via SWIFT-systemet. Ministeren bedes endvidere redegøre for, om der er regler og grænser for, hvad disse oplysninger kan anvendes til af amerikanske myndigheder.

 

 

Svar:

Der er i direktiv 95/46 af 24. oktober 1995 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (Persondatadirektivet) fastsat en række grundlæggende regler om behandling af personoplysninger. Dette omfatter bl.a. regler om, hvornår personoplysninger må behandles ved hjælp af edb, de sikkerhedsforanstaltninger, som skal træffes af den dataansvarlige, samt visse rettigheder for den person, som oplysningerne vedrører. Direktivet gælder for alle EU-lande og er for Danmarks vedkommende gennemført ved persondataloven.

 

Med hensyn til vilkårene for de amerikanske myndigheders anvendelse af oplysninger henvises til min besvarelse på spørgsmål 55 og 56.

 

 

 

 

 

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk