-Oprindelig meddelelse-----

Fra: [email protected] [mailto:[email protected]]

Sendt: 4. december 2006 08:51

Til: Nelly Terlaak

Cc: [email protected]; [email protected]

Emne: SUSPECT: angående familielovgivning

 

 

Til Folketingets Retsudvalg

 

Jeg skriver til jer som følge af førstebehandlingen om ligestilling af forældrepar, da det øjensyneligt for nogen syntes irrelevant nedsætte ventetiden på de tre månder det tager før partneren i et registreret partnerskab kan adoptere sin ægtefælles barn.

 

Helt konkret har jeg oplevet denne lov meget problematisk da den medførte at jeg blev afskåret fra at tage det job som jeg både gerne ville have og havde sagt ja til. Jeg er læge, og har fornyligt fået to små tvillinger som min partner har født. Vi skule udstationeres med en humanitær organisation, men eftersom at børnene endnu ikke i juridisk forstand var mine kunne vi ikke opnå de tillæg i lønnen som børnefamilier ellers er berettiget til, og det gjorde også vores rejseforhold meget besværlige da jeg ikke uden viddere kunne rejse ud af landet med børne uden at min partner var med.

 

I vores tilfælde tog sagbehandlingen iøvrigt også 6 måneder istedet for tre, eftersom vi først blev indkaldt til statsamtet efter 4½ måneder. Konkret har det betydet at vi ikke er kommet afsted, og at jeg nu atter må igang med at søge job.

 

Det kan lyde som en lille ting at vente i tre måneder, men en situation som ovenstående bidrager til en følelse af uretfærdighed og frustration og jeg har svært ved at forstå hvem der går en splint af ved at lade med-moderen adoptere barnet med det samme, når nu der med sikkerhed ikke er en risiko for at en far bliver snydt for sin forældremyndighed. Det er vel ikke væsentligt forskelligt fra et heteroseksuelt par hvor kvinden insemineres med anonym donorsæd, og hvem vil forvente at faren i sådan et par skal vente 3 måneder med at blive lov-gyldig far?

 

Jeg håber meget at der snarest vil komme en lovgivning som stille homo- og heteroseksuelle familier lige på dette område, og at vores lille historie måske kan bidrage til en forståelse for hvorfor denne lov er vigtig.

 

Venlig Hilsen

Josephine Obel