Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 15 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om gennemførelse af initiativer, der kan sikre et tryggere natteliv (B 112), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 15 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om gennemførelse af initiativer, der kan sikre et tryggere natteliv (B 112):

 

”Ministeren bedes oplyse, hvor mange overtrædelser af våbenlovens § 4, stk. 1, man har registeret på årsbasis siden 2000, herunder bedes oplyst et skøn for, hvor stor en del af disse overtrædelser, der har fundet sted på restaurationer (barer, diskoteker, cafeer mv.)”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, som har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet er ikke i besiddelse af statistiske oplysninger, der kan danne grundlag for en besvarelse af spørgsmålet.

                                                                  

          Rigspolitiet fører således alene statistik over det samlede antal anmeldelser, sigtelser og afgørelser vedrørende overtrædelse af våbenloven, og det er derfor ikke muligt at angive antallet af overtrædelser i forhold til de enkelte bestemmelser i våbenloven.

 

Det bemærkes endvidere, at politiets statistikker er indrettet således, at der ikke generelt foretages registrering af oplysninger om gerningssteder mv., medmindre dette indgår som en del af gerningsindholdet for den pågældende lovovertrædelse.”