Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 18 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om gennemførelse af initiativer, der kan sikre et tryggere natteliv (B 112), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Anette Arnsted

 

 


Spørgsmål nr. 18 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om gennemførelse af initiativer, der kan sikre et tryggere natteliv (B 112):

 

”Ministeren bedes oplyse, hvornår uddannelsen til dørmand sidst er blevet justeret.”

 

Svar:

 

Uddannelse af dørmænd er reguleret i lov om restaurations- og hotelvirksomhed mv., som hører under Økonomi- og Erhvervsministeriets område.

 

Justitsministeriet har derfor indhentet en udtalelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet, som har oplyst følgende:

 

”Dørmandsuddannelsens målformulering er udviklet i 2004 og er ikke indholdsmæssigt ændret siden. Uddannelsen blev dog justeret i 2006, idet førstehjælp og brandbekæmpelse blev integreret i uddannelsen. Samtidig blev uddannelsens indhold og varighed ændret svarende til disse to uddannelsers tidligere indhold og varighed (1 dag).

 

Efteruddannelsesudvalget har i 2007 søgt og fået bevilget midler til en analyse af dørmandsuddannelsen. Analysen forventes igangsat i nærmeste fremtid. Analysen skal klarlægge, om deltagerne i uddannelsen opnår de kompetencer, der er nødvendige i dørmandsfunktionen.

 

Det kan yderligere oplyses, at der i perioden 22. april 2004 - 22. maj 2007 er udsendt i alt 1639 dørmandsprøver fra sekretariatet.”