Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 5, som Folketingets Retsudvalg (B 112) har stillet til justitsministeren den 11. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 5 fra Folketingets Retsudvalg (B 112):

 

”Ministeren bedes oplyse, hvor mange overtrædelser henholdsvis gentagne overtrædelser af et af politiet meddelt forbud mod ophold i bestemte virksomheder efter restaurationsloven § 31, stk. 2, man har registreret, opgjort på årsbasis siden 2002.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Som anført i besvarelsen af spørgsmål nr. 3 omfatter Rigspolitiets opgørelser vedrørende forbud meddelt efter restaurationsloven ikke alene forbud, der er meddelt personer i medfør af restaurationslovens § 31, stk. 2, men også forbud, der er rettet mod restauratører med flere i medfør af andre bestemmelser i restaurationsloven.

 

Tilsvarende gør sig gældende vedrørende registreringen af overtrædelser af forbud, der er udstedt i medfør af restaurationsloven.

 

Rigspolitiet er således ikke i besiddelse af statistiske oplysninger, der kan danne grundlag for en besvarelse af spørgsmålet.

 

Til orientering vedlægges imidlertid den samlede opgørelse for perioden 2002 – 2006 over antallet af sigtelser for overtrædelse af alle typer forbud efter restaurationsloven.”