Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 9, som Folketingets Retsudvalg (B 112) har stillet til justitsministeren den 11. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 9 fra Folketingets Retsudvalg (B 112):

 

”Ministeren bedes redegøre for, hvilke bestræbelser der gøres for at sikre, at den nuværende ordning med tilhold kan komme til at fungere, således at restaurationer, barer og diskoteker får et redskab, der reelt kan bruges.”

 

Svar:

 

Som jeg redegjorde for under behandlingen af beslutningsforslaget, er regeringen enig i, at der kan være behov for at se nærmere på, om restaurationsvirksomhederne kan sikres en bedre mulighed for at identificere personer, der er meddelt et restaurationsforbud.

 

Det er også baggrunden for, at Justitsministeriet i marts 2007 bad Rigspolitiet om sammen med HORESTA at overveje dette spørgsmål nærmere.

 

Rigspolitiet har i den forbindelse afholdt et møde den 31. maj 2007 med HORESTA, hvor der ligeledes deltog repræsentanter fra Det Kriminalpræventive Råd, Københavns Politi og Nordjyllands Politi.

 

Rigspolitiet har oplyst, at der på mødet blev drøftet forskellige muligheder for et styrket samarbejde mellem bl.a. HORESTA’s medlemmer og politiet med henblik på at skabe et tryggere natteliv. Det blev i den forbindelse fra Rigspolitiets side understreget, at indsatsen for et tryggere natteliv bør tage udgangspunkt i et lokalt samarbejde mellem de forskellige myndigheder og andre aktører på området, herunder ikke mindst HORESTA’s medlemmer.

 

Overvejelserne på dette område er endnu ikke afsluttet, og jeg kan derfor ikke på nuværende tidspunkt redegøre nærmere for, hvilke konkrete initiativer overvejelserne måtte munde ud i.