Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CAP/ J.nr. 2007-2465

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 17. juli 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 10. juli 2007 følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 37 (Ad B 129).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 37:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 9. juli 2007 fra Steen Neumann, jf. B 129 - bilag 16.”

 

 

Svar:

Jeg vil gerne slå fast, at jeg finder det beklageligt, at en række kommuner tilsyneladende ikke lever op til deres ansvar og udmåler en støtte til hjælperordningerne, der gør det muligt for brugerne at rekruttere og fastholde kvalificerede hjælpere.

 

Som nævnt under 1. behandlingen af B 129, vil jeg derfor i forbindelse med det kommende lovforslag om mere fleksible hjælperordninger søge opbakning til, at der fastsættes en pligt for kommunerne til at vedtage og offentliggøre en politik for udmålingen af støtten til hjælperordningerne. Forslaget skal medvirke til, at der skabes lokal debat og dialog mellem f.eks. brugere, handicaporganisationer og kommunalpolitikere om hjælperordningen.

 

Jeg kan supplerende oplyse, at det samtidig er hensigten, at det kommende lovforslag skal give mulighed for, at brugerne af hjælperordningen kan overdrage arbejdsgiveransvaret til andre, som f.eks. private virksomheder eller brugerstyrede organisationer. Disse virksomheder eller organisationer vil som arbejdsgivere have mulighed for at indgå overenskomster med hjælpernes faglige organisationer, så hjælperne derved sikres mere ensartede vilkår.

 

 

Eva Kjer Hansen

 

/ Karin Munk Petersen