Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CAP/ J.nr. 2007-2465

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 5. september 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 28. august 2007 følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 38 (ad B 129).

 

­

 

Spørgsmål nr. 38:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 27. august 2007 fra RYK-rygmarvsskadede i Danmark, jf. B 129 - bilag 17.”

 

 

Svar:

Som oplyst i tidligere besvarelser til B 129, vil jeg i forbindelse med det kommende lovforslag om mere fleksible hjælperordninger søge opbakning til, at der fastsættes en pligt for kommunerne til at vedtage og offentliggøre en politik for udmålingen af støtten til hjælperordningerne. Forslaget skal medvirke til at skabe lokal debat og dialog mellem f.eks. brugere, handicaporganisationer og kommunalpolitikere om hjælperordningen.

 

Det er samtidig hensigten, at det kommende lovforslag skal give mulighed for, at brugerne af hjælperordningen kan overdrage arbejdsgiveransvaret til andre, som f.eks. private virksomheder eller brugerstyrede organisationer. Disse virksomheder eller organisationer vil som arbejdsgivere have mulighed for at indgå overenskomster med hjælpernes faglige organisationer, så hjælperne derved sikres mere ensartede vilkår.

 

Det er en forudsætning, at det kommende lovforslag skal fastholde ordningens fleksibilitet i forhold til den enkelte bruger, men under hensyntagen til f.eks. Beskæftigelsesministeriets regler om arbejdstider og arbejdsmiljø. Afslutningsvis kan jeg oplyse, at det i forbindelse med det kommende lovforslag overvejes, om der kan etableres et tilbud om rådgivning til brugerne af hjælperordningen om rådgivning om at fungere som bruger af en hjælperordning.

 

 

Eva Kjer Hansen

/ Karin Ingemann