Folketingets Socialudvalg

Christiansborg

1240 København k

 

Dato           13.  august 2007

J. nr.           004-u16-2

Deres ref.

  

 

I brev af 5. juli 2007 stiller Socialudvalget mig følgende spørgsmål nr. 26 vedrørende B 130: Forslag til folketingsbeslutning om en handlingsplan for blindes og svagsynedes deltagelse i alle samfundsforhold, som jeg herved skal besvare:

 

Spørgsmål 26:

 

Ministeren bedes oplyse, hvem der har ansvaret for at sikre, at buslinjer bliver udstyret med auditiv annoncering af stoppesteder, og ministeren bedes desuden oplyse i hvor mange kommuner, der er udbygget auditiv stoppestedsannoncering.

 

Svar:

 

Ifølge lov om trafikselskaber, varetages den offentlige servicetrafik med bus af de seks trafikselskaber, som udfører opgaven indenfor rammerne af bestillingsopgaven, der varetages af de respektive kommuner og regioner. Auditiv annoncering udgør en del af bustrafikkens samlede serviceniveau, og ansvaret herfor ligger følgelig i sidste ende hos kommunerne og regionerne.

En række trafikselskaber har oplyst, at auditiv annoncering generelt udføres af buschaufførerne på anmodning fra passagerer. Systematisk auditiv annoncering udføres enkelte steder, bl.a. som forsøg på A-busserne i København samt bybusserne i Odense.

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen