Folketingets Socialudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Socialudvalget har i brev af 5. juli 2007 stillet følgende spørgsmål nr. 40 (B 130), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra René Skau Björnsson.

 

 

Spørgsmål nr. 40:

”Ministeren bedes oplyse, om der kan ydes ekstra personlig assistance ud over 20 timer ugentlig i tilfælde af, at der er behov for megen befordring i arbejdstiden.”

 

 

Endeligt svar:

Jeg kan oplyse, at det i lov om kompensation til handicappede i erhverv m.v. er fastsat, at tilskud kan ydes for assistance i gennemsnitlig indtil 20 timer pr. uge for en bestemt periode eller indtil videre. I forbindelse med efteruddannelse forud for et konkret ansættelsesforhold kan der ydes tilskud op til fuld tid. En person, der har mere end én funktionsnedsættelse eller har en meget betydelig funktionsnedsættelse, kan efter en konkret vurdering få tilskud op til fuld tid.

 

Der er tale om en konkret vurdering i det enkelte tilfælde af behovet for støtte til personlig assistance, og der er ikke særlige regler for støtte i tilfælde af, at der er behov for megen støtte i arbejdstiden.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen