Folketingets Socialudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Socialudvalget har i brev af 5. juli 2007 stillet følgende spørgsmål nr. 39 (B 130), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra René Skau Björnsson.

 

 

Spørgsmål nr. 39:

”Ministeren bedes redegøre for mulighederne for anvendelse af personlig assistance – og snitfladen til eventuelle andre ordninger, der kan bruges i forbindelse med befordring til og fra job og til befordring inden for arbejdstiden.”

 

 

Endeligt svar:

Efter lov om kompensation til handicappede i erhverv m.v. kan der ydes personlig assistance til lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende, der på grund af en varig og betydelig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse har behov for særlig personlig bistand.

 

Den personlige assistent skal bistå personen med funktioner, der følger af beskæftigelsen, og som den pågældende på grund af funktionsnedsættelsen har behov for særlig personlig assistance til. Der vil ikke kunne ydes tilskud til personlig assistance, hvis erhvervet er uforeneligt med funktionsnedsættelsen.

 

Der vil ikke efter reglerne om personlig assistance kunne ydes støtte til befordring til og fra arbejde, men reglerne udelukker ikke, at den personlige assistance kan varetage behovet for befordring inden for arbejdstiden i forbindelse med arbejdets udførelse.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen