Folketingets Socialudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (B 130) Forslag til folketingsbeslutning om en handlingsplan for blindes og svagsynedes deltagelse i alle samfundsforhold har Folketingets Socialudvalg i brev af 5. juli 2007 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 42:

”Ministeren bedes redegøre for, hvilke love og regler der inden for Undervisningsministeriets ressort giver mulighed for støtte til befordring til blinde og stærkt svagsynede i forbindelse med fritidsaktiviteter (sport, kulturtilbud, fritidsundervisning m.v.).”

 

Svar:

Efter folkeoplysningslovens § 44, stk. 2, yder undervisningsministeren tilskud til handicappedes deltagelse i folkeoplysende virksomhed. Tilskuddet ydes til befordringsudgifter, tolkebistand og til udstyr med handicapkompenserende formål i forbindelse med handicappedes deltagelse i den folkeoplysende voksenundervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Til formålet er der afsat en pulje på finansloven (§ 20.79.01.30) for at forbedre handicappedes muligheder for at deltage i folkeoplysende virksomhed. I 2006 var der afsat 4,1 mio. kr. Et tilsvarende beløb er afsat i 2007. Undervisningsministeriet modtog i 2006 ansøgninger til tilskudsberettigende ydelser for ca. 11 mio. kr. Godt 37 pct. af de udgifter, hvortil der blev søgt om tilskud, blev dækket.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder