Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (B 130) Forslag til folketingsbeslutning om en handlingsplan for blindes og svagsynedes deltagelse i alle samfundsforhold har Folketingets Socialudvalg i brev af 5. juli 2007 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 48:

”Ministeren bedes redegøre for om der er eller vil blive taget initiativer på baggrund af rapporten ”Overgangen fra folkeskolen til ungdomsuddannelse. Unge 18-25-årige med synshandicap” (Center for Ligebehandling af Handicappede, maj 2005), hvoraf det fremgår, at 44 procent af de unge med et synshandicap forlader folkeskolen uden en fuldstændig afgangsprøve.”

 

Svar:

Der er ikke taget initiativer som en direkte følge af rapporten ”Overgangen fra folkeskolen til ungdomsuddannelse. Unge 18-25-årige med synshandicap” (Center for Ligebehandling af Handicappede, maj 2005), men Undervisningsministeriet har i år iværksat undersøgelsen ”Uddannelsesresultater og – mønstre for børn og unge med handicap”.

 

Denne undersøgelse skal belyse, i hvilken udstrækning der er forskel på uddannelsesresultater og -mønstre for børn og unge med handicap og andre sammenlignelige børn og unge, samt hvad der karakteriserer uddannelsesforløbet hos de børn og unge med handicap, som klarer sig godt. Undersøgelsen varetages af konsulentfirmaet Epinion og forventes færdig medio 2008. Undersøgelsen omfatter bl.a. unge med synshandicap.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

Bertel Haarder